Őszi vitaminsaláta recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Őszi vitaminsaláta hozzávalói:
1/2 db közepes jégcsapretek,
1 db savanykás alma,
1/2 db karalábé,
1/2 db kígyóuborka,
5 dkg reszelt sajt,
1 ek. virágméz (vagy édesítőszer),
1 ek. almaecet (elhagyható)
2 ek. mustár,
1 ek. mogyoróolaj,
1 ek. citrom- vagy narancslé,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, bazsalikom, tárkony, őrölt kömény, saláta fűszerkeverék
Az Őszi vitaminsaláta elkészítési módja:
A retket, az uborkát és a karalábét meghámozom, majd uborkagyalun lereszelem egy közepes méretű zárható dobozba. Az almát kimagozom és tetszőleges méretű kis szeletkékre vágom. Az öntet hozzávalóit is ráteszem és együtt keverem össze az egészet. Majd legalább 1 órára a hűtőbe teszem és ha összeértek az ízek a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és már lehet fogyasztani. Ropogós, ízletes sali, önmagában, szendvicsekhez, pirítóshoz, de akár még főételekhez savanyúság helyett is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 24. 22:03
Az Őszi vitaminsaláta elkészítési módja és hozzávalói.