Zúzapörkölt gombával recept
140 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zúzapörkölt gombával hozzávalói:
50 dkg csirkezúza,
20 dkg szeletelt gombakonzerv,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter édes vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce),
1 kanál sült sertésszír vagy libazsír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, szárított vagy friss kaporlevél
A Zúzapörkölt gombával elkészítési módja:
Először is a zúzákat feldaraboltam, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főztem. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat néhány percig. Majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát is. Ezután beleöntöttem a vörösbort, kevertem rajta néhányat és beletettem a gombát. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 15 percig. Utána hozzáadtam az előfőzött zúzát és kb. 20 perc alatt készre főztem. Közben, ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoltam. A pirospaprikát és a kaprot csak a legvégén szabad hozzáadni. Akkor lesz kész, amikor a zúza teljesen megpuhul. Rizzsel, vagy tarhonyával, esetleg nokedlivel vagy kifőtt durumtésztával körítjük, Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 21. 19:26
A zúzapörkölt gombával elkészítési módja és hozzávalói.