Rántott palacsinta csirkemájjal recept
70 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rántott palacsinta csirkemájjal hozzávalói:
pár db sós palacsinta,
a töltelékhez:
30 dkg csirkemáj,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
6 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
4 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika (édes),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
A Rántott palacsinta csirkemájjal elkészítési módja:
A csirkemájat apró darabokra, a hagymákat vékony szeletekre vágjuk. Először elkészítjük a májas ragut. Pörköltalapot készítünk az olajon a hagymákból és a fokhagymákból. Utána beleszeleteljük a paprikát. Fűszerezzük és a darált sózott paprikát is hozzáadjuk. Néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon kb. 20 percig. Majd beletesszük a csirkemájat és 5 perc pirítás után hozzákeverjük a tejfölt is. Kicsit átmozgatjuk fakanállal és félretesszük hűlni. Ha kihűlt a palacsintákba betöltjük a májas ragut, majd ráhajtjuk két oldalról a ragura a palacsintát, és a végeit is lezárjuk. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Petrezselymes vagy sült krumplival tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 16. 22:14
A rántott palacsinta csirkemájjal elkészítési módja és hozzávalói.