Babos-rizses lecsó recept
75 perc
Zsírszegény
A Babos-rizses lecsó hozzávalói:
1 kg lecsópaprika,
15 dkg előfőzött zacskós barna rizs,
1 doboz sült bab paradicsommártásban konzerv,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika
A Babos-rizses lecsó elkészítési módja:
Pörköltalapot készítünk az olajon a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát, fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 20 percig néha megkevergetve fedő nélkül pároljuk közepes hőfokon. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskóból és a lecsóhoz adjuk. 1,5 dl vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 25 percig fedő alatt egészen kis lángon. Ekkor lehet hozzáadni a konzerv paradicsomos babot és kb. 6-8 perc alatt készre főzzük a lecsót. Majd azt követően a hőforrást elzárva fedő alatt legalább még 15 percig pihentetjük a lecsót, hogy a rizs még a gőzben tudjon puhulni egy kicsit. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 13. 18:50
A babos-rizses lecsó elkészítési módja és hozzávalói.