Lecsós csirkemáj recept
40 perc
A Lecsós csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kanál kacsazsír
3-4 paprika
2 szem paradicsom
só, pirospaprika, őrölt bors, majoránna
A Lecsós csirkemáj elkészítési módja:
A hozzávalókat, megtisztítjuk, átmossuk. A májat nagyobb csíkokra vágom. A hagymát vékony szeletekre vágom a fokhagymát, apró kockára. A paprikát leaprítom, és a paradicsomot is szeletelem. Magas falú serpenyőben hevítem a kacsazsírt, ráteszem a hagymát megfonnyasztom, ráteszem a fokhagymát, majd a csirkemájat átforgatom, és ráteszem a felkarikázott zöldpaprikát, 2-3 percig párolom, majd a felszeletelt paradicsomot is ráteszem, picit megsózom, ráteszek 1 kiskanál pirospaprikát, és majoránnát. Legalább 10 percig főzöm. Akkor jó, ha megpuhult a máj, és roppan a zöldpaprika, mielőtt elkészül, ha kell sózom, és késhegynyi őrölt borsot szórok rá. Mindig megráncosodott zöldpaprikát használok, hogy kevés levet eresszen. Jó étvágyat!
Ha ebédre fogyasszuk, burgonyával is finom, de kenyérrel is ehetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. szept. 6. 16:04
A lecsós csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.