Kaporszósz recept
20 perc
A Kaporszósz hozzávalói:
2 csomag friss kapor
1 dl 12%-os tejföl
1 dl főző tejszín
2 kanál liszt
1 tk kacsazsír
só, édesítő, citromlé
A Kaporszósz elkészítési módja:
Eltávolítjuk a kapor vastag szálait, majd jól megmossuk, és apróra összevágjuk. A zsiradékot magas falú serpenyőben felmelegítem, és beleteszem a kaprot, picit sózom, és fedő alatt megpárolom, felöntöm kevés vízzel, és főzöm, 10 perc. Elkészítem a habarást. Összekeverem a tejszínt a tejföllel, majd beleteszek 1 kanál lisztet, ha nem elég sűrű akkor a maradék lisztet is hozzáadom. Félrehúzom a megpuhult kaprot, és beleteszem a tejfölös keveréket, és jól elkeverem, sózom, kevés citromlé, és édesítő. Jól átforralom, és kóstolás után, fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 28. 16:24
A kaporszósz elkészítési módja és hozzávalói.