Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kaporszósz recept

Kaporszósz recept

Elkészítési idő 20 perc

A Kaporszósz hozzávalói:
2 csomag friss kapor
1 dl 12%-os tejföl
1 dl főző tejszín
2 kanál liszt
1 tk kacsazsír
só, édesítő, citromlé


Kaporszósz

A Kaporszósz elkészítési módja:
Eltávolítjuk a kapor vastag szálait, majd jól megmossuk, és apróra összevágjuk. A zsiradékot magas falú serpenyőben felmelegítem, és beleteszem a kaprot, picit sózom, és fedő alatt megpárolom, felöntöm kevés vízzel, és főzöm, 10 perc. Elkészítem a habarást. Összekeverem a tejszínt a tejföllel, majd beleteszek 1 kanál lisztet, ha nem elég sűrű akkor a maradék lisztet is hozzáadom. Félrehúzom a megpuhult kaprot, és beleteszem a tejfölös keveréket, és jól elkeverem, sózom, kevés citromlé, és édesítő. Jól átforralom, és kóstolás után, fogyasztjuk. Jó étvágyat!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kaporszósz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook