Töltött tök paradicsommal recept
90 perc
A Töltött tök paradicsommal hozzávalói:
2 kisebb főzőtök
60-65 dkg darált sertéshús (a fele sertéscomb, a másik fele lapocka)
1 fakanál sertészsír (vagy olaj)
2 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaszos fűszerkeverék (ami tartalmaz bazsalikomot, rozmaringot, zsályát és oreganót)
2 nagy szem paradicsom (vagy paradicsomkonzerv)
Egy darabolt paradicsom konzerv
A panírozáshoz: prézli
trappista sajtszeletek
szelet paradicsomok
.
A Töltött tök paradicsommal elkészítési módja:
Egy nagy lapos edényben a zsiradékra teszem az apróra vágott a hagymát, kicsit később a fokhagymát, majd mehet rá a darált hús. Amikor kifehéredett, fűszerezem, és amikor már kicsit pirult ráborítom a paradicsomokat Átkeverem és amíg fő meghámozom a tököket, és kivájom a puhább részeket. A kivájt tökbe belekanalazzuk a ragut, a tetejükre sajtszeletek és díszítésnek paradicsomszeletek kerülnek. Előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük
AA kikapart tökbélből készülhet leves is
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 26. 05:05
A töltött tök paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.