Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pincepörkölt erdei gombákkal recept

Pincepörkölt erdei gombákkal recept

Elkészítési idő 150 perc

A Pincepörkölt erdei gombákkal hozzávalói:
30 dkg sertéslapocka
20 dkg marhalábszár
15 dkg füstölt csülök
30 dkg vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 fakanál disznózsír (vagy 4-5 evőkanál napraforgó olaj)
1 15 dkg paradicsom
10 dkg paprika
20 dkg erdei gomba (ízletes vargánya, nyári vargánya, bronzos vargánya, ízletes tinórú, esetleg sárga rókagomba)
3 dl vörösbor
50 dkg kézi tarhonya
Ízlés szerint: só
őrölt bors
csemege fűszerpaprika.


A Pincepörkölt erdei gombákkal elkészítési módja:
A húst kockára vágjuk . A forró zsiradékon lepirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd sózzuk és borsozzuk. A húsokat puhulási idejétől függően rakjuk hozzá: marhalábzár, füstölt csülök és sertéslapocka. Ha már jól megpuhultak beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Pirospaprikával ízesítjük,és aláöntjük a vörösbort. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szeletelt gombákat. Végül a külön elkészített tarhonyával kínáljuk.

Télen termesztett csiperkegombával készítjük


Kategória: Húsételek receptjei


A pincepörkölt erdei gombákkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook