Gomba tejfölösen recept
60 perc
A Gomba tejfölösen hozzávalói:
60 dkg vegyes erdei gomba
1 nagy fej lila hagyma
3 dkg teavaj (vagy olívaolaj, esetleg mangalicazsír)
1 gerezd fokhagyma
1 közepes szem paradicsom
1 db húsos zöldpaprika
1 nagy csokor petrezselyemzöldje
Ízlés szerint: só
őrölt bors
csemege fűszerpaprika.
A Gomba tejfölösen elkészítési módja:
A vajon a kockára vágott lila hagymát megdinszteljük, majd a végén az apró kockára vágott fokhagymát is beledobva átforgatjuk, s beleszórjuk a megmosott, felszeletel gombákat. Óvatosan összekeverjük, meghintjük sóval, őrölt borssal s lassú tűzön pár percig pároljuk. Közben vékonyan felszeleteljük a zöldpaprikát s kisebb kockákra vágjuk a paradicsomot, majd mindkettőt az ételhez adjuk. Ha a zöldségek levet eresztettek a tűzről lehúzva meghintjük csemege fűszerpaprikával, elkeverjük és a tűzre visszatéve az egészet zsiradékjára sütjük, de a vége előtt alaposan meghintjük az apróra vágott petrezselyemzöldjével. Ekkor hozzákeverjük a tejfelt és melegen tálaljuk. Friss kovászolt parasztkenyér illik hozzá.
Van aki tejfel nélkül szereti, más kissé csípősen, de ez ízlés kérdése
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 19. 07:18
A gomba tejfölösen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.