Lilahagymás saláta recept


1 kg burgonya
2 nagy fej lila hagyma
5 db kemény főtt tojás
5 dl víz
2 evőkanál 10%-os ecet
3 evőkanál cukor
2 kiskanál só
őrölt bors.
A Lilahagymás saláta elkészítési módja:
Elkészítésekor a héjában főtt burgonyát ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. A tisztított lila hagymákat vékonyra felszeleteljük A vízből, cukorból, sóból, egy-két csipetnyi borsból és az ecetből salátalevet készítünk és felforraljuk. Ha kész a hagymakarikákat beleforgatjuk, és egy-két percre a lében hagyjuk. Egy nagy tálban jól összeforgatjuk a felkarikázott burgonyát a felszeletelt tojásokkal és lében áztatott lila hagymával. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt átkeverjük és enyhén meghintjük csemege fűszerpaprikával.
Sültekhez kiváló
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 18. 10:11
A lilahagymás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.