Almaecetes paradicsomsaláta recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almaecetes paradicsomsaláta hozzávalói:
4 db paradicsom,
1 fej lilahagyma,
4 ek. almaecet,
2 dl víz,
1 tk. petrezselyemzöld,
1 kk. patikasó,
2 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
őrölt színes bors
Az Almaecetes paradicsomsaláta elkészítési módja:
Először elkészítjük a saláta öntetet. A vízhez adjuk az almaecetet (5%-os), cukrot, sót, csipetnyi borsot, aprított petrezselymet és összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük. Majd félbe vágjuk, a felső kemény csumáját kivágjuk, majd egyenletesen felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és apró darabokra aprítjuk. Tálba tesszük a paradicsomokat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, végül hozzáadjuk az öntetet is. El is készült az ecetes paradicsomsalátánk. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek a fogyasztás előtt. Zárható dobozban néhány napig is eltartható a hűtőben. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 16. 22:42
Az almaecetes paradicsomsaláta elkészítési módja és hozzávalói.