Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi csorbaleves laskagombával recept

Erdélyi csorbaleves laskagombával recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Erdélyi csorbaleves laskagombával hozzávalói:
50 kg laskagomba csíkokra vágva,1 fej vöröshagyma felaprítva
2 szál halványító zeller szeletelve
2 db sárgarépa szeletelve
Szükség szerint: húsalaplé (leveskockából is jó)
tejszín
csombor (borsikafű)
lestyán levelek apróra vágva
só.


Az Erdélyi csorbaleves laskagombával elkészítési módja:
A kockára vágott vöröshagymát, a zellert, a szeletelt sárgarépát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a gombát, majd fűszerezzük és alaplével felengedve készre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt. Ha sűrűbbre szeretnénk, tejszín helyett használhatunk tejfölben elkevert tojássárgája keveréket.

Egyszerű, gyors és ízletes.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi csorbaleves laskagombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook