Erdélyi csorbaleves laskagombával recept
45 perc
Az Erdélyi csorbaleves laskagombával hozzávalói:
50 kg laskagomba csíkokra vágva,1 fej vöröshagyma felaprítva
2 szál halványító zeller szeletelve
2 db sárgarépa szeletelve
Szükség szerint: húsalaplé (leveskockából is jó)
tejszín
csombor (borsikafű)
lestyán levelek apróra vágva
só.
Az Erdélyi csorbaleves laskagombával elkészítési módja:
A kockára vágott vöröshagymát, a zellert, a szeletelt sárgarépát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a gombát, majd fűszerezzük és alaplével felengedve készre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt. Ha sűrűbbre szeretnénk, tejszín helyett használhatunk tejfölben elkevert tojássárgája keveréket.
Egyszerű, gyors és ízletes.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 15. 14:20
Az erdélyi csorbaleves laskagombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.