Rácponty recept
90 perc
A Rácponty hozzávalói:
8 pontyszelet beirdalva (kb 1 kg)
1,2 kg héjában főtt burgonya
50 dkg makói vöröshagyma
8 nagyobb szem paradicsom
4 db húsos zöldpaprika
1 púpozott evőkanál csemege fűszerpaprika
2 doboz tejföl (kb. 4 dl )
1 fakanál disznózsír
4 evőkanál napraforgó olaj
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Rácponty elkészítési módja:
A halszeleteket besózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy tepsit jól kikenünk disznózsírral, majd az aljára karikára vágott főtt burgonyát teszünk, a halszeleteket rárakjuk, leborítjuk a karikára vágott hagymával, zöld paprikával, paradicsommal, és kevés olajjal, - vagy olvasztott zsírral - megöntözzük. A tetejére is teszünk egy sor karikára vágott főtt burgonyát, közben minden réteget kissé megsózunk, borsozunk, alufóliával lefedjük Előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit és 180 fokon kb 20-25 perc alatt félig megsütjük. Ekkor a halat kivesszük, a fóliát eltávolítjuk, megöntözzük a kevés sóval, pirospaprikával és borssal kikevert tejföllel, és a sütőbe visszatolva készre sütjük ételünket.
Télen házi lecsót használunk az elkészítéséhez.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 17. 14:41
A rácponty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.