Tésztasaláta recept
A Tésztasaláta hozzávalói:1 nagy doboz natur joghurt, pici ételízesítő,1 csomag ezersziget salátapor,1 csomag füstli /füstölt virsli/,1 vörös bab konzerv, /vagy kukorica /
2 db főtt tojás,13 dg tészta / nyakkendő tészta /
10 dkg trapista sajt,1 kisebb hámozatlan kigyó uborka.1 kis fej apróra vágott hagyma.
A Tésztasaláta elkészítési módja:
A virslit megfőzzük, vagy megsütjük, felkarikázzuk. A tésztát megfőzzük, lecsöpögtetjük. A sajtot és a kígyó uborkát kisebb kockákra vágjuk. A vörös bab konzerv levét leöntjük. A főtt tojást is kockára vágjuk. Ha ezeket elkészítettük, összekeverjük a joghurttal, amibe belekevertük a salátaport és a csipet étel ízesitőt, és a hagymát. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az Ízek összeérjenek.
A recept mennyiség, 2 személyre szól.
A bab kukoricakonzervvel is helyettesíthető. Virsli helyett sonkát is használhatunk, de el is maradhat. Nagyon ízletes, fő ételnek is jó.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 23af9b9580, 2019. aug. 17. 14:32
A tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.