Hentes tokány bográcsban recept
90 perc
A Hentes tokány bográcsban hozzávalói:
1,5 kg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg füstölt húsos szalonna
1 nagy fakanál házi sertészsír 15 dkg paradicsompüré
3-4 db ecetes csemege uborka
alaplé (húsleves de erőleves kockából is jó)
Ízlés szerint: só
őrölt bors
csipetnyi morzsolt majoránna,
A Hentes tokány bográcsban elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra kockákra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A bográcsot tűzre tesszük, majd felolvasztjuk benne a zsírt, majd rádobjuk a szalonnakockákat és a vöröshagymát. A húst alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A bográcsba szórjuk és fehéredésig pirítjuk, majd addig főzzük, amíg az összes lé elpárolog. Ekkor felöntjük alaplével, sóval, borssal, csipetnyi majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.) Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a felcsíkozott uborkát és főzzük még 10-12 percig.Puliszka körettel tálaljuk .
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 22. 06:30
A hentes tokány bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.