Tejszínes lencsekrémleves recept
45 perc
A Tejszínes lencsekrémleves hozzávalói:
15-20 dkg lencse
1 kis fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes sárgarépa
1 dl tejszín
só, babérlevél, füstölt sajt, citromlé
1 tk. libazsír
A Tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja:
A lencsét átmosom, megtisztítom a hagymákat, apró kockára vágom, majd kis lábosban a libazsíron üvegesre párom, kicsit besózom, majd felengedem vízzel, ha fel forrt beleteszem a lencsét, és a babér levelet. Addig főzöm, még a lencse meg nem puhul, ha kell sózom, és öntök rá vizet, de óvatosan, nehogy híg legyen. Amikor puha a lencse, levesszük a tűzhelyről, és géppel pürésítjük, ne felejtsük el kivenni a babérlevelet, majd hozzáöntjük a tejszínt, és jól átfőzzük, ha kell még ízesítjük, kevéske citromlével, majd melegen tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!
Lehet a krémlevesre pirított kenyérkockák rakni, vagy pirított szalonnát, én füstölt sonkás karaván sajtot reszeltem rá!
Nagyon ízletes!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 20. 16:40
A tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.