Kolbásszal töltött lapocka recept
120 perc
A Kolbásszal töltött lapocka hozzávalói:
1 kg sertés lapocka
1 szál kolbász
20 dkg mangalica zsír
5-6 gerezd fokhagyma
sült hús fűszerkeverék, só,1 kanál klasszikus fűszerkeverék
A Kolbásszal töltött lapocka elkészítési módja:
Előző este a lapockát megmossuk, és be fűszerezzük, a következő képen. 1-1 teáskanál sült hús, és klasszikus fűszerkeverék kanálnyi mangalica zsír, és két gerezd szétnyomott fokhagyma keverékével, ha kell sózhatjuk is, de óvatosan. Letakarjuk, és hűtőben hagyjuk másnapig.Mielőtt elkezdenénk sütni, éles hegyes késsel lyukat formázunk, és belenyomjuk a kolbászt, magas falú lábasban a maradék mangalica zsíron először átforgatjuk, majd elkezdjük fedő alatt megsütni. Hozzá adjuk a fokhagymát, és azt a levet amit engedett, ha kell 1 deci vizet öntünk alá. Másfél óra kell, hogy átsüljön.Többször meglocsoljuk a zsírjával, így szaftosabb marad! Egészségetekre! Jó étvágyat!
Aki szereti akár füstölt kolbásszal is megtöltheti, nekem a lecsó kolbásszal szaftosabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 14. 17:42
A kolbásszal töltött lapocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.