Töltött káposzta, másképp recept
100 perc
A Töltött káposzta, másképp hozzávalói:
1 kg darált hús, vegyesen, csirke, pulyka sertés
70 dkg savanyú káposzta
3 kelkáposzta levél
3-4 édes káposzta levél
1 tojás
2 marék rizs
1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, majoránna, piros paprika, 2 tk. libazsír, liszt
füstölt kolbász, paradicsom püré
A Töltött káposzta, másképp elkészítési módja:
A kel, és édes káposzta leveleket sós forró vízben 1 percig állni hagyjuk, majd kivesszük. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, tojással, rizzsel, és a kevés liba zsíron üvegesre párolt hagymákkal, gombócokat formázunk, megtöltjük a káposzta leveleket is. Felkarikázzuk a kolbászt.Kóstoljuk meg a savanyú káposztát, ha kell áztassuk ki. Lábasba rétegezzük, káposzta kolbász karika, majd a töltelékek, tetejére kolbász karika, majd káposztával fejezzük be. 1 kis üveg paradicsom pürét rákanalazunk, és felöntjük vízzel, vagy a káposzta levével, feltesszük főni.Lepje el a folyadék a káposztát! Fedő alatt forrástól számított 40 percig főzzük, majd a maradék liba zsírból rántást készítünk, és ráöntjük a káposztára, majd készre főzzük, 20 perc szükséges. Ha nem puhult meg a káposzta akkor több. Egészségetekre. Jó étvágyat!
Tálaláskor tejföllel díszíthető! A többféle hús, és a kelkáposztás töltelék nekem a kedvencem!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 16. 17:36
A töltött káposzta, másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.