újévi káposzta leves recept


Egy közepes fej kelkáposzta,
Fél kg sertés oldalas,vagy sertés comb.(vegyesen is lehet)
Egy doboz tejföl(kicsi)
Két három fej vöröshagyma,
Pirospaprika,só,bors,
Izlés szerint ecet.
olaj(a hagyma alá)
Az újévi káposzta leves elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát,a tűzről levéve egy mokkáskanál őrölt pirospaprikát beletesszük a kockára, vágott hust,viz hozzáadásával addig főzzük,amig meg puhul.Közben sóval borsal izesitjük. Eggy nagyobb edénybe ,sós vizben megfőzzük a csikokra vágott káposztát.Amikor mind a kettö megfőtt,a (pörkölt hust)hozzáöntjük a káposztához.Tejföllel behabarjuk,izlés szerint ecettel izesitük.
A tejfölhöz szoktam adni egy evőkanál finom lisztet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: VighZsoltné Marianna, 2010. dec. 19. 20:43
Az újévi káposzta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.