Tejszínes zöldségkrém leves recept
30 perc
A Tejszínes zöldségkrém leves hozzávalói:
2 főre
1 sárgarépa
1 kis szál zöldség
1 db sárga burgonya
1 kis cukkini, karalábé
karfiol, zeller, lila hagyma 1 tk.
1 tk. kacsazsír, só 1/2 dl tejszín, őrölt szerecsendió
A Tejszínes zöldségkrém leves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom átmosom, összevágom. A kacsazsíron üvegesre párolom a lila hagymát, majd ráteszem a répát, zöldséget, zellert, és a karalábét, összekeverem, és fedő alatt 5 percig párolom. Felöntöm vízzel sózom, és 10 percig főzöm, majd hozzáteszem az összevágott cukkinit, a burgonyát, és a karfiolt, készre főzöm. A tűzről levéve, mixerrel pépesítem, felöntöm a tejszínnel, ha kell sózom, és picinke őrölt szerecsendiót szórok bele, majd 2-3 percig forralom, többször megkeverve. Jó étvágyat!
Mindenféle zöldséggel az igazi, nekem csak ennyi fajta volt itthon, apró húsgombóccal tálaltam, mert éppen a fasírozottnak daráltam a húst, így készült leves betét is!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 25. 15:21
A tejszínes zöldségkrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.