Kapros zúzaleves recept

A Kapros zúzaleves hozzávalói:
4 db pulyka zúza
2 szál sárgarépa
1 szál zöldség
zeller, petrezselyem, kis fej hagyma,kapor
só, őrölt bors, őrölt kömény pirospaprika, liszt
1 diónyi liba zsír

Kapros zúzaleves.
A Kapros zúzaleves elkészítési módja:
A zúzát megmosom, és összevágom, majd hideg vízben, forrástól számított 50 percig előfőzöm. Megtisztítom a zöldségeket, kockára vágom, a hagymát is apró kockára vágom. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a összevágott zöldségeket, sózom fedő alatt párolom 5-10 perc, meghintem 1 kiskanál lisztel, pirospaprikával, és felöntöm az előfőzött zúzával, és ha kell még öntök rá vizet. Fűszerezem, és lassú tűzön készre főzöm, mielőtt elkészül, beleszórom a kiskanál összevágott kaprot, ezzel egyet forrjon, majd a vágott petrezselymet, ezzel nem kell már forralni a levest! Jó étvágyat!
Nekem igazából akkor finom ez a leves, amikor forrón kimerem a tányérba, és rászórom az összevágott kaprot, így teljes az íze!
Készülhet, csirke, vagy kacsa zúzából is, ki melyiket szereti.
Kicsit időigényes, mert én nem szeretem kuktában készíteni, és a zúza főzési ideje kitolódik.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 29. 16:30
A kapros zúzaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.