Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kapros zúzaleves recept

Kapros zúzaleves recept

Elkészítési idő 110 perc

A Kapros zúzaleves hozzávalói:
4 db pulyka zúza
2 szál sárgarépa
1 szál zöldség
zeller, petrezselyem, kis fej hagyma,kapor
só, őrölt bors, őrölt kömény pirospaprika, liszt
1 diónyi liba zsír


Kapros zúzaleves
Kapros zúzaleves.

A Kapros zúzaleves elkészítési módja:
A zúzát megmosom, és összevágom, majd hideg vízben, forrástól számított 50 percig előfőzöm. Megtisztítom a zöldségeket, kockára vágom, a hagymát is apró kockára vágom. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a összevágott zöldségeket, sózom fedő alatt párolom 5-10 perc, meghintem 1 kiskanál lisztel, pirospaprikával, és felöntöm az előfőzött zúzával, és ha kell még öntök rá vizet. Fűszerezem, és lassú tűzön készre főzöm, mielőtt elkészül, beleszórom a kiskanál összevágott kaprot, ezzel egyet forrjon, majd a vágott petrezselymet, ezzel nem kell már forralni a levest! Jó étvágyat!

Nekem igazából akkor finom ez a leves, amikor forrón kimerem a tányérba, és rászórom az összevágott kaprot, így teljes az íze!
Készülhet, csirke, vagy kacsa zúzából is, ki melyiket szereti.
Kicsit időigényes, mert én nem szeretem kuktában készíteni, és a zúza főzési ideje kitolódik.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kapros zúzaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook