Tarhonyaleves székelyesen kolbásszal recept
90 perc
A Tarhonyaleves székelyesen kolbásszal hozzávalói:
15 dkg házi tarhonya
15 dkg házi füstölt kolbász
30 dkg tisztított burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy szem érett paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fakanálnyi disznózsír (vagy olaj)
1 és fél liter víz
Ízlés szerint: őrölt kömény
őrölt fűszerpaprika
1 szál lestyán
só
A tálaláshoz: friss tárkonylevél apróra vágva.
A Tarhonyaleves székelyesen kolbásszal elkészítési módja:
A felforrósított zsiradékon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk kevés sóval, ami azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma. Ezután rászórjuk a tarhonyát, és azt is átpirítjuk. Ha kész a tűzről lehúzva meghintjük a fűszerpaprikával, megkevergetjük, beleszórjuk a kockákra összevágott burgonyát és megkeverése után felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a négyfelé vágott paradicsomot és a ketté vágott zöldpaprikát is. Ha felforrt a leves takaréklángon főzzük tovább. Belerakjuk a kolbász karikákat és még kb. 30 percig főzzük. Ha szükséges, utánaízesíthetjük és fellobbantás után tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 29. 03:24
A tarhonyaleves székelyesen kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.