Aranyló tyúkhúsleves recept
120 perc
Az Aranyló tyúkhúsleves hozzávalói:
1 kisebb tyúk
4-5 szál sárgarépa
3-4 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db karalábé vagy karfiol
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szem burgonya,1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
só
zöldborsó
szemes bors
pár szem köménymag.
Az Aranyló tyúkhúsleves elkészítési módja:
Megtisztítjuk a zöldségeket. A vöröshagyma és a fokhagyma gerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. A tisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liter vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, hozzáadjuk a megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra). A levest leszűrjük és csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 27. 01:56
Az aranyló tyúkhúsleves elkészítési módja és hozzávalói.