Tarhonyás gombaleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tarhonyás gombaleves hozzávalói:
60 dkg csiperkegomba,
10 dkg tarhonya,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 db burgonya,
5 dkg zeller
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
Fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt fűszerpaprika, kakukkfű, bazsalikom, kevés sómentes ételízesítő
A Tarhonyás gombaleves elkészítési módja:
Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymákat és a gombákat is kicsit lemossuk a zuhanyra állított mosogató csapja alatt. Sokáig nem szabad áztatni, mert mint a szivacs magába szívja a vizet és nem is kell meghámozni, mert felesleges. Nagyobb darabokra kockázzuk össze. A zsiradékokon megdinszteljük a hagymákat majd többi hozzávalót is. Fűszerezzük, majd engedjük fel kb 1,2 liter vízzel és fedő alatt közepes lángon főzzük 20 percig. Ezt követően beletesszük a tarhonyát és készre főzzük a levest. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 28. 21:14
A tarhonyás gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.