Gluténmentes hajdinapalacsinta recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gluténmentes hajdinapalacsinta hozzávalói:
10-12 darabhoz:
15 dkg hajdinaliszt,
3 dl tej,
1 dl szénsavas ásványvíz,
2 db tojás,
1 csipetnyi patikasó,
2 ek. olvasztott vaj
pici étolaj a serpenyő kikenéséhez
A Gluténmentes hajdinapalacsinta elkészítési módja:
Az összes hozzávalót egy turmixgépbe teszem és a géppel kikevertetem a palacsintatésztát. Fél órát pihentetem. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőbe egy kevés olajat teszek (a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség, mert elegendő az, ami kisül a tésztából). A palacsintákat a szokott módon egyenként kisütöm, majd ízlés szerinti töltelékkel kínálom. Kicsit más az íze, mint a búzalisztesnek, de ez is finom és főleg egészséges. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 26. 20:42
A gluténmentes hajdinapalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.