Borókás nyúlgerinc recept
115 perc
A Borókás nyúlgerinc hozzávalói:
1,5 dkg vadnyúlgerinc
2 dkg vaj
só
bors
leveszöldségek
25 dkg füstölt sonka
30 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
2 dl illatos fehérbor
1 csésze csontleves
5 dkg borókamag.
A Borókás nyúlgerinc elkészítési módja:
A lehártyázott nyúlgerincet, szalonnával bedörzsöljük, majd vékony füstölt szalonnaszeletekbe burkolva és azt rákötözve sütőben gyakori öntözéssel megsütjük. A megsült húst kivesszük, a szalonnát lefejtjük és ledobjuk, a húst pedig rövid ideig tovább sütjük, időnként saját zsírjával és olvasztott vajjal öntözve, majd kiszedjük, s egy lábasba félretesszük. Az edényt - amiben a hús sült - felső lángra tesszük. A hagymát, a maradék szalonnát és a sonkát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd felengedjük a borral és a csontlével. Belekeverjük az összezúzott borókamagot és néhány szem borsot is. Az egészet könnyű mártás sűrűségűre leforraljuk. Ekkor levágjuk a húst a gerincről, a csontokat a mártásban jó 5 percig forgatjuk, majd kivesszük. A húst felszeleteljük és visszarakjuk a gerincre, s az egészet egy tálalóedényre tesszük meleg helyre. Egyes vidékeken fokhagymát is tesznek bele.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 28. 16:22
A borókás nyúlgerinc elkészítési módja és hozzávalói.