Körömpörkölt kolbásszal recept
100 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Körömpörkölt kolbásszal hozzávalói:
1,5 kg sertésköröm,
30 dkg sertés főzőkolbász,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
1 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál libazsír,
1 ek. sózott darált paprika (édes)
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, majoránna, fűszerpaprika
A Körömpörkölt kolbásszal elkészítési módja:
A megtisztított felaprított sertéskörmöket kuktában 1 óráig előfőztem és a nagyobb csontokat kiszedtem belőle. A füstölt szalonnát apró kockákra vágtam, majd a zsiradékokon megpirítottam, ezután a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat a pirított szalonnán enyhe barnulásig pirítottam. Ezután a paprikákat és a paradicsomokat beleszeltem és hozzáadtam a darált paprikát is. Pár perc kevergetés után hozzátettem az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Ezután az előfőzött körmöket a pörköltalaphoz adtam és fedő alatt fél óra alatt majdnem készre pörköltem. Ha kellett a köröm főzővízével 1-2 dl-el közben felengedtem, amíg az egész teljesen megpuhult. Az utolsó 10 percben hozzáadtam a felkarikázott kolbászt is. És hamarosan el is készült ez a különleges körömpörkölt. Köretként kifőtt durumtésztát vagy nokedlit ajánlok mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 5. 17:45
A körömpörkölt kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.