Házi majonéz repceolajjal recept

A Házi majonéz repceolajjal hozzávalói:
2 db friss tojás sárgája,
1 dl repceolaj,
1 ek. citromlé,
Fűszerek ízlés szerint: patikasó, barna nádcukor, esetleg pici mustár

A Házi majonéz repceolajjal elkészítési módja:
Minden hozzávalót jól lehűtve a botmixer keverőpoharába teszünk és a géppel pár perc alatt készre kevertetjük a majonézt, amit utólag még ízesíthetünk. Zárható dobozkában a hűtőbe tesszük, ahol napokig eláll. Kitűnő, olcsó és főleg tartósítószer-mentes majonézt kapunk szendvicsekhez, salátákhoz és majonézes ételekhez. Vigyázat! Aki egyszer kipróbálja az elfelejti a bolti készítményeket. :) Jó étvágyat kívánok!
Az 1 dl repceolajhoz lehet adni még egy-két kanálnyi más olajat is pl. olívaolajat. Nekem viszont egy evőkanál tökmagolaj
jött be eddig a legjobban. Igaz, attól egy kicsit sötétebb lesz a majonéz színe, de kit érdekel a színe, ha nagyon finom.
Nagyon egészséges és finom mogyoró, vagy kendermagolajjal is. Lehet kísérletezni.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 3. 18:30
A házi majonéz repceolajjal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.