Házi készítésű kókusztej recept
65 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Házi készítésű kókusztej hozzávalói:
1 literhez:
10 dkg kókuszreszelék,
1 liter tisztított víz (a legjobb a desztillált víz),
1 csipet só
Édesítéshez: kevés virágméz, vagy édesítőszer (de el is hagyható)
A Házi készítésű kókusztej elkészítési módja:
A kókuszreszeléket beáztatjuk 2 dl felforralt tisztított vízbe legalább 1 órára. Ezután a beáztatott kókuszreszeléket az áztatólével együtt egy turmixgépbe tesszük és nagy fordulaton alaposan összeturmixoljuk. Legalább 2 percig kell turmixolni, majd beleöntjük a maradék vizet, egy csipet sóval és ízlés szerint mézzel vagy édesítővel ízesítjük. Még egyszer alaposan összeturmixoljuk, hogy minden jól elkeveredhessen. Ezután egy szűrőn, majd egy pamut ruhán is átszűrjük a kókusztejet és jól kinyomkodjuk a maradék kókuszreszeléket. És el is készült a házi kókusztejünk. Azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőben zárt üvegben jó pár napig is eláll.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 4. 22:01
A házi készítésű kókusztej elkészítési módja és hozzávalói.