Gyors frittata leves recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyors frittata leves hozzávalói:
4 adaghoz:
1,5 liter hús vagy zöldségleves,
4 db sós palacsinta,
4 db sárgarépa,
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, friss vagy szárított petrezselyemlevél, sómentes ételízesítő
A Gyors frittata leves elkészítési módja:
A sárgarépákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Feltesszük a kész hús vagy zöldséglevesbe főni a répákat. Amennyiben nincs kész húslevesünk, akkor 1,5 liter vízben kezdjük el főzni a répákat. Adjunk hozzá 2 db húsleveskockát és a fűszereket. 20 percig alacsony hőfokon fedő alatt főzzük a levest. A palacsintákat szorosan feltekerjük és kb. 1 cm vastagságú csíkokra felszeleteljük. Minden tányérba teszünk 1 db felszeletelt palacsintát és rámerjük a forró levest. Megszórjuk egy kevés friss vagy szárított petrezselyemmel, esetleg snidlinggel. Haladéktalanul elfogyasztjuk ezt a gyors, de nagyon finom levest. Jó étvágyat kívánok!
Még finomabb lesz a frittata leves, ha a tálaláskor megpermetezzük a tetejét egy kevés szarvasgomba ízű étolajjal. (Ami kis ízesített étolaj tartalmú szórófejes flakonban beszerezhető.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 14. 22:24
A gyors frittata leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.