Vörös lencse krémleves recept
35 perc
A Vörös lencse krémleves hozzávalói:
4 főre.
20 dkg vörös lencse
1 szál közepes sárgarépa
1 közepes burgonya
1 kis fej hagyma
1 kanál olíva olaj
3 tk. sűrített paradicsom
só, bazsalikom, citromlé, bacon szalonna
A Vörös lencse krémleves elkészítési módja:
A hagymát, répát, burgonyát megtisztítom, összevágom. Az olíva olajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymát, majd beleforgatom a kockára vágott répát, picit besózom, és ráteszek 3 ek. paradicsom pürét, vagy üveges paradicsom levet,1 dl, ráöntöm a kockára vágott burgonyát, és a megmosott lencsét! 1 mk. bazsalikommal megszórom. 8 dl vízzel felengedem, és készre főzöm, kb 20 perc Botmixerrel pürésítem, majd, ha kell kevés vizet öntök hozzá, és átforralom. Bacon szalonnát pirítottam a tetejére, de levesgyönggyel is finom! Tálaláskor pár csepp citromlével ízesítem! Egészségetekre!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. szept. 11. 17:46
A vörös lencse krémleves elkészítési módja és hozzávalói.