Burgonyapástétom szendvicsre recept
10 perc
Zsírszegény
A Burgonyapástétom szendvicsre hozzávalói:
2 db burgonya (kb. 20 dkg)
5 dkg vaj,
1 dl tejföl,
1 db kockasajt,
1 ek. mustár,
1 tk. fokhagymapép,
1 db lilahagyma
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors
A Burgonyapástétom szendvicsre elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk és héjában megfőzzük. Megpucoljuk és lereszeljük. A puha vajat a tejföllel, mustárral, fokhagymával, sóval, borssal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt burgonyát és villával átkeverjük. Végül beleforgatjuk az apróra vágott lilahagymát. Kisebb zárható dobozba átrakjuk a pástétomot és 1 órára a hűtőbe esszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás: kenjük meg a kenyeret (vagy kiflit, zsömlét) a pástétommal. Rakjuk meg tetszőleges feltéttel. Díszítsük zöldségekkel, ketchuppal. A maradékot tegyük hűtőbe a következő fogyasztásig. Zárható dobozban napokig eláll. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 22. 21:52
A burgonyapástétom szendvicsre elkészítési módja és hozzávalói.