Bucinudli recept
60 perc
A Bucinudli hozzávalói:
a pirított darához:
20 dkg búzadara
10 dkg vaj,
2 dl víz,
3 ek. barna nádcukor
a tésztához:
50 dkg burgonya,
50 dkg tönköly búzaliszt,
1 db tojás,
1 ek. libazsír
1 csapott ek. patikasó
A Bucinudli elkészítési módja:
A búzadarát folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítottam a vajon, majd a vízzel felöntöttem. Tovább kevergetve hagytam, hogy a dara felszívja a vizet. Rászórtam a cukrot és még pár percig pirítottam. A tésztához a kihűlt főtt krumplit krumplinyomón átnyomtam és a többi hozzávalóval összeállítottam a tésztát. Ezután lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtottam és kb. 1 cm-es csíkokat vágtam belőle. A tésztacsíkokat kézzel kicsit meghengergettem, majd kb. 4-5 cm-es darabokra vágtam. Ezután egy fazékban vizet forraltam, amit kicsit megsóztam és kisebb adagokban kifőztem a nudlikat. Miután a víz tetejére feljöttek, kb. 2 percig kell még főzni. Majd a leszűrt nudlikat a pirított darába forgattam. Fahéjas porcukorral megszórtam és kedvenc baracklekvárommal fogyasztottam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 6. 20:54
A bucinudli elkészítési módja és hozzávalói.