Bulguros lencse recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Bulguros lencse hozzávalói:
2 doboz lencsekonzerv,
15 dkg bulgur,
2 db vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1/2 dl vörösbor,
1 dl paradicsomlé,
1 ek. mustár,
2 ek. mogyoró olaj,
1 ek. napraforgó olaj,
1 ek. sült sertészsír,
1 ek. darált sózott paprika (nem erős)
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika, morzsolt majoránna, babérlevél, petrezselyemlevél
A Bulguros lencse elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Majd a zsiradékokon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a bort, a darált sózott paprikát és a fűszereket. Keverünk rajta néhányat és mehet bele a megmosott bulgur és 2 dl víz. Lefedve kis lángon néha megkevergetve 20 percig pároljuk. Ezt követően leöntjük a lencsekonzervekről a vizet és hozzákeverjük a bulguros alaphoz. Ekkor még ízesíthetjük és ekkor adjuk hozzá a mustárt is. További 20 perc alatt elkészül ez a különleges bulguros lencse. Én Szilveszterkor sült harcsagolyókkal, tintahal karikákkal és rántott halrudacskákkal kínáltam. Újév napján sült sertésoldalast sütök majd hozzá. Jó étvágyat és Boldog újévet kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 31. 16:32
A bulguros lencse elkészítési módja és hozzávalói.