Almás cicege recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás cicege hozzávalói:
2 db nagyobb alma,
2 púpozott ek. finomliszt,
1 db tojás
1 púpozott ek. cukor (vagy édesítőszer),
1 kk. fahéj,
0,5 dl napraforgó olaj
Az Almás cicege elkészítési módja:
Az almákat megmostam, megpucoltam, magházukat kiszedtem majd a reszelő legnagyobb lyukán lereszeltem egy tálba. Beletettem a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a tojást és összekevertem egy evőkanállal. Formázható masszát kaptam. Ha kell még bele liszt, tehetünk egy keveset hozzá. Egy serpenyőben felforrósítottam az étolajat. Evőkanállal szedtem a masszából az olajba, kissé ellapítottam (tócsni formájúra). Mindkét oldalát megsütöttem, tányérra rakva még melegen megszórtam fahéjas porcukorral. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 15. 18:50
Az almás cicege elkészítési módja és hozzávalói.