Alessandro pikáns vörösboros egresmártása recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro pikáns vörösboros egresmártása hozzávalói:
1/2 kg egres (lehet fagyasztott is),
2 púpozott kanál finomliszt,
2 kanál napaforgó olaj,
1 dl víz,
1 dl vörösbor,
1/2 zöldcitrom leve,
egy csipetnyi só,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
Az Alessandro pikáns vörösboros egresmártása elkészítési módja:
Egy kisebb lábosban a felhevített olajon lisztes rántást készítek. Majd felöntöm a vizzel és hozzáadom az egrest. Folytonos kevergetés közben a vörösbort is és a citromlevet is hozzáadom. Ízesítem egy csipetnyi sóval és az édesítőszerrel. Folyamatosan kevergetem forrásig, majd utána is még pár percig. Ha sűrű lenne, akkor még egy kis vízzel lehet hígítani. Én a legvégén, ha már elzártam alatta a hőforrást, még szoktam hozzáadni egy teáskanálnyi vanília kivonatot és ugyanennyi rumaromát is.
Ez a mártás minden főtt vagy sült hús pikáns körete egy kis főtt burgonyával. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2015. okt. 4. 14:03
Az alessandro pikáns vörösboros egresmártása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.