Tavaszváró tyúkpörkölt recept
120 perc
Szénhidrátszegény
A Tavaszváró tyúkpörkölt hozzávalói:
1,5 kg-os tyúk,
20 dkg sertésbőrke,
2 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db paradicsom,
3 ek. étolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 ek. tönkölyliszt,
1 tk. sózott darált paprika,
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Tavaszváró tyúkpörkölt elkészítési módja:
A tyúkot és a bőrkéket kb. 80 percen keresztül megkuktáztam. Közben a megtisztított és felaprított hagymákat a zsiradékokon megpároltam. Hozzáadtam a szeletelt paprikát és a paradicsomot. Kevés pirítás után a felaprított és előfőzött tyúkhús és a sertésbőrkék, a sózott darált paprika és a fűszerek is mentek bele. Kis lángon fedő alatt főztem néha megkevergetve. Kb. 2 dl tyúkhúslevet is adtam hozzá a kuktából. Kb. 30 perc főzés után megszórtam a liszttel és alaposan elkevertem. Az újraforrástól számított pár perc után el is készült ez a finom tyúkpörkölt. Ezúttal szarvacska tésztával és vecsési almapaprikával tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 22. 16:00
A tavaszváró tyúkpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.