Sárgaborsókrémleves recept





25 dkg sárgaborsó,
2 db burgonya,
3 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél
pár szelet kenyér, étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
A Sárgaborsókrémleves elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este beáztattam. A krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy fazékba beletettem a sárgaborsót, a krumplit és felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Beleszeleteltem a fokhagymát, a babérlevelet és fűszereztem. Ha a borsó és a krumpli is megpuhult botmixerrel pürésítettem. 2 szelet kenyeret kockákra vágtam és étolajon megpirítottam, majd tálaláskor 2 kanálnyit rászórtam a levesre. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 21. 21:54
A sárgaborsókrémleves elkészítési módja és hozzávalói.