Csicseriborsós cicege recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csicseriborsós cicege hozzávalói:
40 dkg-os üveges csicseriborsó,
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
1 db tojás,
2 dl natúr joghurt,
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, petrezselyemlevél
étolaj a sütéshez
A Csicseriborsós cicege elkészítési módja:
A csicseriborsóról leöntöttem a levet. Aprítógépben összedolgoztam a többi hozzávalóval. Egy kissé lágy, kanalazható masszát fogunk kapni. Felhevítettem az étolajat, és egy evőkanál segítségével kb. 1,5 kanálnyi adagokat tettem bele a tésztából, majd kissé kilapítottam. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütöttem, amíg aranybarnák nem lettek. Konyhai papírtörlőre szedtem a megsült cicegéket, hogy felitassam a felesleges olajat. Forrón, fokhagymás tejföllel tálaltam ezt a különleges és nagyon finom ételt. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 7. 22:26
A csicseriborsós cicege elkészítési módja és hozzávalói.