Sült sajtgolyók recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült sajtgolyók hozzávalói:
25 dkg trappista sajt,
1 db tojás,
2 ek. finomliszt,
ízlés szerint: patikasó
zsemlemorzsa,
étolaj a sütéshez
A Sült sajtgolyók elkészítési módja:
A sajtot egy tálba reszeltem. Hozzáadtam a lisztet és a kevés sóval felvert tojást. Kézzel jól összedolgoztam. Diónyi golyókat formáztam a sajtos masszából, majd egy kevés zsemlemorzsában meghempergettem. Közepesen forró étolajba óvatosan beleengedtem a golyókat és közepes lángon szép világos barnára sütöttem. Ezután konyhai papírtörlőre szedtem, hogy lecsöpögjön a felesleges étolaj. Bármilyen főzelékre gyorsan elkészülő feltét válik belőle. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 5. 22:12
A sült sajtgolyók elkészítési módja és hozzávalói.