Gyors halfasírt konzervhalból recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyors halfasírt konzervhalból hozzávalói:
2 nagydoboz olajos halkonzerv (2x17 dkg = 34 dkg haltartalommal)
1 db teljes kiőrlésű vagy barna zsemle,
1 dl tej az áztatáshoz,
1 db tojás,
zsemlemorzsa,
étolaj a kisütéshez
Fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, halas fűszerkeverék, 1/2 csokor petrezselyemzöld
A Gyors halfasírt konzervhalból elkészítési módja:
Kinyitjuk a konzerveket és az olajat lecsöpögtetjük róluk. Hozzáadjuk a halhúshoz a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást, az aprított petrezselyemzöldet és a fűszereket. Ezután kézzel masszává keverjük. Ha híg, adjunk hozzá zsemlemorzsát. Pogácsákat formázunk belőle és zsemlemorzsában meghempergetve közepes mennyiségű olajban kisütjük. Sült vagy steak vagy petrezselymes burgonyával és valami könnyű joghurtos mártogatóssal tálaljuk. Nemcsak forrón, hanem szoba-hőmérsékletűre kihűlve is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 5. 22:00
A gyors halfasírt konzervhalból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.