Csirkemájas rizottó recept
50 perc
A Csirkemájas rizottó hozzávalói:
50 dkg csirkemáj,
3 zacskó előgőzölt barna rizs,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 szál sárgarépa,
1 kisdoboz borsókonzerv
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
A Csirkemájas rizottó elkészítési módja:
Először pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletesszük a felkockázott sárgarépát, a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 15 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 15 percig fedő alatt egészen kis lángon. Végül a kívánt méretűre feldarabolt csirkemájakat is a tetejére helyezzük és ráöntjük az üveges zöldborsót is. Óvatosan elkeverjük és kb. 10 perc párolás után el is készültünk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 4. 20:00
A csirkemájas rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.