Lencsefasírt recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lencsefasírt hozzávalói:
20 dkg lencse,
10 dkg baconszalonna,
2 tojás,
2 db vöröshagyma,
10 dkg búzadara,
2 ek. apróra vágott petrezselyem,
Fűszerek: patikasó, bors, almaecet, kakukkfű, olaj
A Lencsefasírt elkészítési módja:
A lencsét hideg vízben áztattam egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát megpirítottam 2 evőkanál olajon. Félrehúztam a tűzhelyről, majd hozzákevertem a petrezselymet. Puhára főztem a lencsét. Háromnegyed részét leturmixoltam, majd hozzáadtam a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. hozzákevertem a masszához a pirított hagymát, sóztam, borsoztam, meghintettem kakukkfűvel és pár csepp almaecettel. Pogácsákat formáztam belőle és megsütöttem mindkét oldalát forró olajban. Önmagában is finom, de bármely burgonyás körettel és főzelékkel is jó választás. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 2. 19:30
A lencsefasírt elkészítési módja és hozzávalói.