Almás-hagymás lencsesaláta recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás-hagymás lencsesaláta hozzávalói:
1 doboz lencsekonzerv,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db alma,
1 ek. mustár,
2 ek. citromlé,
2 ek. mogyoróolaj,
2 ek. almaecet,
Fűszerek: patikasó, őrölt fehérbors, cukor vagy édesítőszer, petrezselyemlevél
Az Almás-hagymás lencsesaláta elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítottam, az almát meghámoztam és mindent vékonyra szeleteltem, majd meglocsoltam a citromlével. Egy salátástálba tettem a lencsét, hozzákevertem az olajat, az almaecetet és a mustárt. Hozzáadtam az almát és a hagymát, sóztam, borsoztam és édesítettem. A tetejét megszórtam a petrezselyemlevéllel, majd a hűtőben hagytam állni 2 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 1. 23:14
Az almás-hagymás lencsesaláta elkészítési módja és hozzávalói.