Gyors lecsós bab recept
45 perc
A Gyors lecsós bab hozzávalói:
2 db vörösbab konzerv,
3 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 szál parasztkolbász,
4 evőkanál üveges lecsó,
10 dkg füstölt szalonna,
1 tk. mustár,
1 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír,
2 db babérlevél,
1 ek. őrölt fűszerpaprika,
1 tk. morzsolt majoránna
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Gyors lecsós bab elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát a zsiradékokon kissé lepirítottam. Beletettem a felkockázott vöröshagymát és üvegesre pároltam. Rádobtam a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagymát. Pár perc pirítás után beleöntöttem a babkonzerveket a levével együtt, valamint hozzáadtam a lecsót, a mustárt és a fűszereket. Kb. 20 perc alatt kis lángon néha megkevergetve készre főztem. Akkor jó, ha a leve már kissé besűrűsödött. Friss barna kenyérrel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 4. 23:08
A gyors lecsós bab elkészítési módja és hozzávalói.