Borsos tokány ahogy én szoktam recept
70 perc
A Borsos tokány ahogy én szoktam hozzávalói:
1 kg marhafelsál
20 dkg füstölt szalonna
zsiradék ízlés szerint,
2 közepes fej vöröshagyma
só,
pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
sok frissen őrölt bors
A Borsos tokány ahogy én szoktam elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A szalonnazsírhoz hozzáadjuk a kanálnyi egyéb zsiradékot, puhára dinszteljük rajta a minél apróbbra vágott hagymát. Megsózzuk. Ekkor rádobjuk a kisujjnyi csíkokra vágott marhahúst, nagy lángon megpirítjuk, majd fedő alatt kevés vizet aláöntögetve puhára pároljuk. Az ízének nem fog ártani egy-egy szem friss paradicsom és paprika. Az utolsó adag folyadék, amit aláöntünk a húsnak, lehet nyugodtan fehérbor, persze nem édes, sajnos nekem nem volt nyitott palackom, ráadásul a száraz fehér bor nálunk elég ritka vendég. Nos, amikor a hús már teljesen puha, rövid, sötét szaft van alatta, akkor színezhetjük az ételt egy kevés pirospaprikával, majd megkoronázásként rátekerünk egy tekintélyesebb mennyiségű borsot. Galuska, savanyúság legyen hozzá.
Kuktában hamarabb megfő.Kb 1 óra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andilaci, 2019. dec. 27. 21:08
A borsos tokány ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.