Kacsamájas rizs recept
70 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kacsamájas rizs hozzávalói:
50 dkg pecsenyekacsa máj,
20 dkg fagyasztott finom főzelék alap,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 ek. étolaj,
2 ek. kacsazsír,
1 dl félédes vörösbor,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Kacsamájas rizs elkészítési módja:
A zsiradékokon megdinszteljük a megtisztított és felkockázott hagymákat. Beleszeleteljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Néhányszor átkeverjük majd mehet bele a fagyasztott zöldség is. Néhány perc pirítás után felöntjük egy deciliter vörösborral és fűszerezzük. Ezután a kivágjuk a zacskókból az előgőzölt barna rizst és a pörkölt alaphoz adjuk 3 dl víz kíséretében. Ezt követően fedő alatt kis lángon pároljuk kb. 20 percig. Ezalatt a kacsamájakat felszeleteljük és a rizses alaphoz adjuk. Óvatosan átkeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 22. 17:04
A kacsamájas rizs elkészítési módja és hozzávalói.