Forró csoki tejszínnel recept
15 perc
A Forró csoki tejszínnel hozzávalói:
1 tábla (100 gr) jó minőségű étcsokoládé,
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 ek. barna cukor (vagy édesítőszer),
csipetnyi patikasó,
őrölt fahéj
tejszínhab,
csokireszelék
A Forró csoki tejszínnel elkészítési módja:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a csipet sóval egy kisebb lábosban kis lángon felmelegítettem. Egy nagyobb üvegedényben az apróra vágott csokit egy bögre tejjel addig melegítettem, amíg felolvadt és krémes állagú lett. Majd hozzáadtam a tejszínes keveréket és tovább melegítettem. Megszórtam egy csipet őrölt fahéjjal, majd egy botmixerrel habosodásig kevertettem. Forrón bögrékbe öntöttem. Tejszínhabbal és csokireszelékkel megszórva a tetejét kínáltam. Váljék egészségetekre!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 21. 21:08
A forró csoki tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.