Juhsajtos paprikasaláta recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Juhsajtos paprikasaláta hozzávalói:
1 db sárga paprika,
1 db piros paprika,
1 db zöld paprika,
1 db nagyobb vöröshagyma,
10 dkg juhsajt (vagy kecskesajt)
2 gerezd fokhagyma,
1 tk. mustár,
1 ek. almaecet,
3 ek. olívaolaj (vagy mogyoróolaj)
fél csokor friss petrezselyem,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, édesítőszer
A Juhsajtos paprikasaláta elkészítési módja:
A paprikákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházat és az ereket eltávolítjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítás után apró kockákra vágjuk. A juhsajtot kis kockákra szeleteljük. A megtisztított fokhagymagerezdeket összezúzzuk és összekeverjük a mustárral, az ecettel, a fűszerekkel és az olajjal. Egy tálba tesszük a paprikát, a hagymát és a sajtot, majd ráöntjük az öntetet. Alaposan összekeverjük az egészet és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jobban összeérjenek az ízek. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 18. 21:28
A juhsajtos paprikasaláta elkészítési módja és hozzávalói.