Macitalp recept
35 perc
A Macitalp hozzávalói:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
30 dkg darált dió vagy mandula
200 ml tejszín
14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
5 dkg liszt
1 tábla bevonócsoki
A Macitalp elkészítési módja:
A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat. Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket egy vizes kanál hátuljával korongokká lapogatunk. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg megszilárdul, széle világosbarnára sül. Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük az alsó lapját.
Karácsonyi édességnek is kipróbálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andilaci, 2019. dec. 21. 16:04
A macitalp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.